В момента протича предпоследната седмица от изпитната сесия

Софийският университет „Свети Климент Охридски“ планира да започне втория си семестър със смесена форма на обучение. Това заяви пред БНР ректорът на най-старото висше училище у нас проф. Анастас Герджиков. Разговорите със здравните власти предстоят. На този фон все повече студенти желаят да се върнат в учебните аудитории и приветстват възстановяването на физическото присъствие в университетите. 

Признават оценките от матурите за 116 от общо 118 бакалавърски програми в СУ

В момента в СУ протича предпоследната седмица от изпитната сесия. Летният семестър започва на 22 февруари. Желанието на висшето училище е за хибридна форма на обучение, обясни проф. Герджиков и допълни, че организацията на учебната дейност ще бъде съгласувана със здравния министър проф. Костадин Ангелов. 

Въпреки затрудненията, породени от обучението от разстояние, няма опасност от нулева година за нито една от специалностите, увери проф. Герджиков. 

Равносметката след края на зимния семестър показва, че трудностите около провеждането на учебния процес са преодолени. 

Част от студентите не скриват желанието си да се завърнат в учебните аудитории през втория семестър. Други виждат предимство в онлайн обучението, а акцентът е върху неговата гъвкавост. 

Бързото адаптиране към онлайн обучението и успешното приключване на зимния семестър коментира и Даниел Парушев от Национално представителство на студентските съвети.

„Онлайн обучението се получава, но не можем да го сравним с присъствената форма“, каза той. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР