Според столетницата "покровителството води до отнемане на човешки животи"

БСП внасят сигнал до прокуратурата във връзка с инцидента с убитото от токов удар дете. От столетницата заявиха, че ще сезират държавното обвинение "на база на интервю, че кметът на София Йорданка Фандъкова не изключва корупция в Столичната община". Това съобщиха от партията на брифинг в четвъртък.

По-рано БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов и Фандъкова. То бе отхвърлено от парламента.

"За съжаление, управляващото мнозинство всячески се опитва да скрие корупцията и това как се управлява България. Във всяка нормална държава първият, който трябва да си отиде при такъв случай, е кметът. Те ще си намерят бушон, но нашето искане е да се хване токът на корупцията. Затова, колкото и да се опитват да скрият, ние ще продължим да искаме", заяви Христо Проданов.

НС гласува "против" изслушване на Борисов и Фандъкова за момчето, починало от токов удар

"Ще настояваме председателят на СОС да свика извънредно заседание, за да бъдат изслушани кметът и главният архитект за това наясно ли са колко са незаконните обекти", допълни Проданов.

Той заяви още, че "покровителството води до отнемане на човешки животи".

Според Георги Свиленски пък такива действия "няма как да станат без политически чадър".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.