Да надвиеш конкуренцията на над 400 участници

Зорница Иларионова е носителка на две награди от международния конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. Изпълнителката е канена да води майсторски класове във Виена, Сингапур, Испания.  

"За да се спечели конкурс си има определени програми и репертоари, които трябва да се изпълнят. Те са трудни, но ми доставят удоволствие, защото оставят като спомен. Стимул за явяване на конкурс е израстването, което се получава от подготовката и от целия процес", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS цигуларката Зорница Иларионова.

Според нея конкурсите са необходимо зло, за да има развитие, за да има израстване, дори и само на ниво контакти. Но на тях трябва да  се гледа и като на лотгария, защото може да се случи абсолютно всичко.

Тя сподели още, че за стигането до конкурси се изискват много усиля, труд и дисциплина, което би могло да се сравни със спорта.

"В оценяването има много субективизъм и консерватизъм, но така е в много неща в живота", добави още цигуларката.

Българка е новата концертмайсторка на Кралския театър в Мадрид

За нея е нормално музиката да се променя през годините и това са естествени процеси, дори и в класическата музика.

Скоро ще видим Зорница и в късометражен филм на актрисата Елена Петрова.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.