От бранша определят COVID паспортите като "рестарт за туризма"

Трябва ли ваксината срещу COVID да стане паспорт за пътуване и какво означава „бърза писта за придвижване“? Отговор на тези въпроси даде в ефира на „Събуди се” Поли Карастоянова - изпълнителен директор на Националния борд по туризма. Тя обяви, че браншът е удовлетворен от позицията на българското правителство да се присъедини към група от държави в Европа, която върви към „възможност за рестарт на туризма”.

Защо Гърция и Великобритания поискаха COVID паспорти

„Пътуването не е само избор за почивка. То може да е по делови въпроси или свързано с моменти в личен план. Още във втората половина на януари Националният борд на туризма се обърна към министъра с предложение туристическият сектор да бъде приоритетно ваксиниран преди летния сезон. 24 часа по-късно имахме отговор в положителна насока на това предложение”, каза още Карастоянова.

Аналистичен център  е прогнозирал, че ваксинираните работници в туристическия сектор ще имат конкурентно предимство, когато туристите правят своя избор.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.