В платформата медици дават консултации по различни въпроси

Онлайн платформа на име „Второ мнение“ свързва медици с пациенти, които искат консултация, без да напускат дома си. Всички тези лекари работят в коренно различни болници и са с разнообразни специалности. Обединява ги идеята на Стефан Ковачев,  която е на разположение от есента миналата година.

БЧК с национален онлайн чат за психологическа помощ

„Търсят ни хора, които имат здравословни проблеми - от различни видове усложнения във връзка с ракови заболявания до хора, с оплаквания от сърце, от други заболявания, свързани с общото състояние на тялото”, обясни  Стефан Ковачев – създател на платформата „Второ мнение“.

И лекуващите са почти от целия свят. Целта е сайтът да бъде пътеката до една глобална поликлиника. Лекарите са на разположение за консултации чрез видео връзка или кореспонденция по мейл. Имат и видео рубрики.

Платформата дава възможност за избор на ден и час за консултация, както и за задаване на въпроси към конкретни специалисти. Един от тях е урологът със 17- годишен опит Еленко Попов.

COVID-19 може докара инсулт и на хора без други рискови фактори

„Телемедицината е нещо, което от доста години проправя своя път. Настоящата турболентна година само малко катализира процеса. Дори и без да е имало официални хубаво разработени платформи за онлайн достъп до телемедицина, много пациенти вече пращат някой резултат по Viber, тъй като в настоящия мобилен свят, в настоящия напрегнат свят, не може за всяко такова нещо да се идва на посещение до лекарския кабинет”, смята той.

Освен здравни, сайтът предлага и друг тип безплатна консултация – има подразделения за юристи, терапевти и консултанти по потребителски въпроси, както и ментори за личностно и кариерно развитие за хора, които искат да се преквалифицират. На този етап са водени разговори с 20 специлисти. Не всички още са направили представянията си на платформата. Могат да бъдат намерени дори спортни съвети. Стремят се към здрав дух в здраво тяло.

Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.