Те ще работят извън МКС около шест часа и половина

Американските астронавти Кейт Рубинс и Виктор Глоувър излязоха в открит космос от Международната космическа станция (МКС) за подготвителни работи за инсталиране на нови слънчеви панели, съобщи Асошиейтед прес. Те ще работят извън станцията около шест часа и половина.

Корабът "Сигнус" се скачи с МКС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Оборудването, което ще инсталират, е много обемно. Те излязоха от станцията с 2,5 метрови чанти, препълнени със скоби и укрепващи елементи, които е трябвало да бъдат разглобени, за да могат да преминат през люка.

500 000 долари за хора, които предложат здравословна и вкусна храна на астронавтите в космоса

Новите шест слънчеви панела ще бъдат доставени на станцията на двойки от "Спейс Екс" за около година. Те ще увеличат електрозахранването на МКС с 30 процента. Рубинс и Глоувър подготвят инсталирането на първите два панела. Осемте слънчеви панела, които сега осигуряват електроснабдяването на МКС, са на 12 до 20 години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.