Другият български университет в класацията е Медицинският университет в София

Софийският университет "Св. Климент Охридски" се изкачи на 551-во място сред световните университети в класацията QS World University Rankings by Subject за 2021 година. За поредна година постиженията на Софийския университет му отреждат място сред най-добрите университети в световен мащаб, а изследователската му дейност е оценена като висока, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Признават оценките от матурите за 116 от общо 118 бакалавърски програми в СУ

Класацията предоставя независим сравнителен анализ за представянето на 13 883 университетски програми в 1440 университета, включващи 51 академични дисциплини и 5 широки факултетски области. Университетите се оценяват на базата на четири критерия: академична репутация, репутация сред работодателите, цитирания на публикации и H-фактор.

"Класацията оценява Физическия факултет на Софийския университет като най-добрия в страната и изтъква програмата по астрономия в Алма матер".

Софийският университет в топ 50 на класацията QS World University Rankings

Другият български университет в класацията е Медицинският университет в София, който е на 601-ва позиция. Софийският университет се изкачи със 150 места в класацията QS World University Rankings за 2021 г., информират от висшето училище.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.