Това е поредното отличие за нея

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева влезе в списъка на списание "Барънс" на 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ. Това заяви в прессъобщение постоянното представителство на Международния валутен фонд в България.

Кристалина Георгиева: Глобалната икономика е на кръстопът

Участничките в него не са класирани според тяхната значимост, а са подредени по азбучен ред въз основа на проучване сред читатели, финансови анализатори и журналисти. Включените в списъка жени са избрани въз основа на техните постижения, лидерство и влияние в рамките на съответните организации и способността им да предопределят бъдещето в сферата, в която работят.

Това е поредното отличие за Кристалина Георгиева, която се нарежда до министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън, главната икономистка на Световната банка Кармен Райнхарт и други изтъкнати представителки на публичния и частен финансов сектор на САЩ.

Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване

През изминалата 2020 г. Георгиева попадна в класацията на списание "Форбс" на стоте най-влиятелни жени на планетата, в списъка на "Блумбърг" за най-важните хора на 2020 г. в категория "Финанси", както и беше определена сред 100-те най-влиятелни личности на годината в престижната класация на списание "Тайм" в категория "Титани".