Тя ще продължи до неделя

Започва операция на „Пътна полиция" по линия на Roadpol, съобщи на брифинг гл.инспектор Николай Крушарски. Тя ще продължи до неделя, като се провежда едновременно във всички страни от Европейския съюз. Този път униформените ще следят за използването на обезопасителни колани и детски столчета в автомобилите.

Пътните полицаи ще следят и за това дали мотористите носят задължителните по закон каски.

От „Пътна полиция” напомнят пътниците да слагат предпазни колани в автомобила, като отбелязаха, че през 2020 г. са били отчетени над 94 000 такива нарушения, а над 1500 водачи са си позволили да не обезопасят децата си в автомобила.

 

 

„Това е безотговорно поведение от тяхна страна. Апелираме към водачите да бъдат по-отговорни, за да подсигурят безопасността на децата си”, каза гл. инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

„Глобата е 50 лв., на водача се отнемат и контролни точки, но не това е най-важното. Трябва да сме отговорни към нас и пътниците. Много често самите пътници при спиране се учудват защо са санкционирани. Напомняме, че е тяхно задължение да поставят коланите”, допълни още той.