Историите за най-успешните жени в разузнаването

В началото на годината на книжния пазар от печат излезе една отличителна книга за жените. А празникът на жената е най-подходящият ден за представянето на един такъв шедьовър, който носи показателното заглавие „Шпиони с нежни имена - жените в разузнаването”.

Книгата разкрива знаковите представителки на нежния пол в трудната професия на разузнаването.

Написана е в съавторство на генерал Тодор Бояджиев с големия руски писател разузнавач Михаил Любимов. 

"Жените са нежният пол, не по-слабия, това го каза генерал Бояджиев", цитира го в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Ана Минева, пиар на издателство "Атеа".

"Книгата е в чест на тази професия и жените в нея, защото тези, които я упражняват, са в сянка и за тях нищо не се знае, което именно ги прави добри, само провалилите се стават известни", добави тя.

И сподели, че генерал Бояджиев замисля книгата преди пет години като поклон към жените разузнавачи. А издателството "Атеа" развива линията на шпионството и разузнаването отскоро, като използва сътрудничеството на разузнавача Тодор Бояджиев, който вече е издал 3 книги чрез издателството.

"Темата за жените в шпионажа не се появи случайно, двамата с Михаил Любимов го решихме. Нежният пол има заслужено място в разузнаването. Те никога не са отстъпвали по нищо на мъжете", това каза и самият генерал Тодор Бояджиев. 

Той сподели, че жената разузнавач по-добре оценява партньора си в работата, тя търпи повече натоварване от мъжете и е по-устойчива, издържаа повече на изпитанието.

"Не са мъжете най-успешните шпиони, жените са изцяло еманципирани в тази професия", категоричен бе авторът.

Тодор Бояджиев е убеден, че разузнаването е достойна професия с човешко лице и то има дълга история, но и бъдеще.

"Съюзниците се разузнават, защото националният интерес е на първо място", убеден е разузнавачът.

Генералът смята, че българското разузнаване е било разрушено по най-дилетантски начин и възможно най-бързо трябва да бъде възстановено.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.