Това се дължи на антиCOVId мерките

Началото на изборния ден беше дадено в 7 часа сутринта, а секциите ще затворят в 20 часа вечерта. Но не навсякъде работата на секциите започна спокойно и навреме. Минути преди 7 - с маски на лице, но без дистанция, струпани един в друг се оказаха участниците в Секционните избирателни комисии на 41-во училище в София. Нетърпеливи граждани също се озовава пред заключени секции. 

"На работа съм за това-по рано трябва да гласувам", сподели един от желаещите да упражнят правото си на глас, а друг посоич: "25-минути след времето за отваряне започна да работи изборната секция. Нямаше хора дошли навреме". 

Забавянето дойде заради закъснели участници в комисиите и поради пожелателното измерване на телесната им температура. 

"Тъй като ситуацията в България е знаете каква и сме в такова положение - наложи се на всеки един от нас да му се измери температурата и да изчакаме, за да можем да си отворим секциите", обясни причината за забавянето Елена Каменова,  председател на 3-та СИК. 

А пред избирателните секции се извиха опашки от желаещи да гласуват. В секциите има дезинфектанти и допълнителни маски. А от 41-во училище са се погрижили за постоянна дезинфекция в сградата. 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК