365 000 души имат право на глас, 6,82% е избирателната активност към 10,30 часа

При засилен интерес гласуват в Бургас. Изборният ден започна нормално във всички 738 избирателни секции на територията на областта.

6,82% е избирателната активност към 10,30 часа в Бургаска област. Като най-висока е в Приморско - 13,79%, следвана от Царево и Созопол.

В Бургаски избирателен район днес право на глас имат над 365 хиляди души. Денят започна точно в 7 без сериозни проблеми. На места не са се явили по 1-2 членове на секционни избирателни комисии, но веднага са били заменени от техни колеги.

 

 

Рано сутринта в повечето училища имаше струпване на хора - най-вече застъпници, които не успяваха да открият секцията си, засякохме и такива без предпазни маски или с неправилно поставени.

6 жалби за нарушения са подадени в сутрешните часове до РИК- Бургас

"За село Зайчар и Драгомир се твърди, че са гласували лица с чужди карти, извършена е проверка. Не са констатирани такива проблеми. В избирателните списъци си фигурират подписи на лица, срещу имена с ЕГН-та. По другите сигнали извършваме проверка, имаме сигнал, че един от членовете е общински съветник. Ако това е така,  това лице незабавно ще бъде отстранено и на негово място ще бъде назначен друг", обясни председателят на РИК.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК