Поклонението бе в храма „Свети Седмочисленици" в столицата

С аплодисменти изпратиха певицата Ваня Костова в последния й път. Десетки нейни колеги, музиканти и приятели се събраха, за да си вземат последно сбогом с легендарната солистка на група "Тоника СВ".  Ваня Костова ни напусна внезапно навръх 6-ти май, малко след като навърши 64 години.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тъга изпълни храма "Свети Седмочисленици" на прощаване Ваня Костова. 

"Много голяма певица, страхотна майка, страхотен артист, страхотен глас. Добър човек, мислещ умно. Да й е светъл пътят, Бог да е с нея", каза Богдана Карадочева. 

"Тя е 40 години в моя живот, не само като певица. Като приятел сме преживели най-тъжните и най-хубави мигове. Много я обичам и много ще ми липсва", сподели през сълзи Росица Кирилова.

Преждевременна и непрежалима е раздялата с Ваня Костова и за нейни колеги от "Тоника СВ", с които до последно е готвила нови концерти. 

СПОМЕН ЗА ВАНЯ КОСТОВА: С какво ще запомним талантливата певица?

"Моите спомени са много шарени, защото самата Ваня беше много шарен човек. Важното е, че последните години бяхме изтрили всички недоразумения и се готвихме за нови неща. Но радвам се, че песните ще останат", заяви Милица Божинова.

И няма да бъдат забравени скоро, обещава създателят на групата и автор на едни от най-големите й хитове - Стефан Диомов.

"Сега ще направя всичко възможно младите хора да запеят песните й. Даже след месец-два ще започна концерти, на които ще се пеят само нейни песни. Искам тези песни да не бъдат забравени", обеща той.

 

 

А близките й приятели я изпратиха с пожелание - да стане солистка и в ангелския хор. Прощаване като след концерт - с  поклон пред таланта и с аплодисменти. Този път последни. 

През годините Ваня Костова изпълнява едни от най-обичаните песни от поколения българи. Успех постига, не само като част от група „Тоника СВ”, но и в самостоятелната си кариера, като издава няколко солови албума. На сцената, често излизаше да пее заедно със своя син Боян. В последния й път днес също звучаха аплодисменти.

 

 

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Завършва Българската държавна консерватория в класа на Георги Кордов. През 1981 г. изпява първата си песен като професионална певица заедно с „Тоника СВ” - „Приятели”, по музика на Стефан Диомов и текст на Георги Белев. Тази песен впоследствие печели конкурса „Мелодия на годината”.

Отиде си звездата на българската естрада Ваня Костова

В нейна памет на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни.