"Без коментар", лаконичен беше зърнопроизводителят на влизане

Светослав Илчовски на разпит в Софийска градска прокуратура. Причината са твърденията му пред Парламентарната комисия за ревизия на управлението на кабинета "Борисов 3". 

Държавното обвинение се самосезира 4 дни след изслушването на земевладелеца, първоначално само по сигнала му, че е бил принуждаван да продава зърното си на по-ниски от пазарните цени.

Илчовски бе призован за 10:00 часа днес, но закъсня с 20 минути. Дойде с джип и адвокат.

Първата задача на новия правосъден министър - проверява твърденията на Илчовски

"Без коментар", каза на влизане в прокуратурата Илчовски и допълни, че не познава Миньо Стайков, въпреки че преди седмици заяви, че е виждал клип с издевателства над алкохолния бос в ареста. 

Прокуратурата проверява казаното от Илчовски и Иван Ангелов в парламента

Разпитван беше 3 часа. На излизане се държа арогантно с медиите и заяви, че е свидетелствал за всички свои твърдения.

Поройният дъжд и липсата на шофьора му възпрепятстваха Илчовски да избяга от журналистическите въпроси. 

Адвокатката му Галя Гълъбова потвърди, ме е разпитан като свидетел.

„За всички твърдения, които говори пред правната комисия”, заяви адвокатката. Запитана дали са дали имена на хора, тя каза: „Да, дадохме всичко, което трябва”. 

Минути след като си тръгна от прокуратурата, Илчовски отново се върна. 

На въпроса, че Иван Ангелов се заканва да го съди и дали вече е направил постъпки в тази посока: Илчовски каза: „Г-н Ангелов е най-големият крадец на България и аз ви го показах, бе, глупаци”, обърна се той към журналистите. 

Илчовски твърди, че бизнесменът Иван Ангелов, собственик на фирма за пилешко месо и продукти, го е рекетирал. Освен това изкуствено е завишил стойността на компанията си, за да я листне на борсата, а акциите били купени от частни пенсионни фондове. Ангелов беше посочен и като ковчежник на бившия вече премиер Бойко Борисов. Той отрече всички обвинения, освен че се познава с Борисов, играят карти и бившият премиер му е помагал в бизнеса.