Той допълни, че ведомството е готово да съдейства и логистично за разпространение на информационни материали

Възможностите да си сътрудничат Министерството на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България за популяризиране ваксинацията срещу COVID-19 в страната обсъдиха днес, 18 май, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността ръководител на Представителството на ЕК у нас Цветан Кюланов на среща в МЗ.

Министерството напълно подкрепя кампанията на Представителството на ЕК в България за информиране на обществото и насърчаване на ваксинацията срещу коронавирусната инфекция, посочи министър Кацаров.

Министър Кацаров: За 2 месеца да ваксинираме възрастните хора

Той допълни, че МЗ, чрез здравните медиатори, е готово да съдейства и логистично за разпространение на информационни материали в отдалечените райони и сред малцинствените групи, като целта е посланията на кампанията да достигнат до максимален брой хора.

“Само когато достигнем 70% колективен имунитет, ще можем да се върнем към нормалния живот. Затова е изключително важно институциите да работят заедно, за да може информацията да стигне до всички граждани”, стана ясно още от думите на здравния министър.

Министерството на здравеопазването обяви нов график за ваксиниране (ЗАПОВЕД)

По време на срещата беше обсъден и Планът за възстановяване и устойчивост. Д-р Кацаров коментира, че в момента се подготвят промени в него в частта „Здравеопазване“, които се очаква да бъдат готови в рамките на тази седмица. Като основни акценти в предложенията той открои дигитализацията и иновациите в сектора, както и електронното здравеопазване.