Георги Трайков обаче не е съгласен с присъдата си

Окръжният съд в Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков, е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева.

През ноември 2020 г. 3-годишната Ивон и 5-годишният Васил бяха открити мъртви в дома им в Сандански. Майка им Кристина бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Оказа се, че преди трагедията тя е подала сигнал за домашно насилие срещу мъжа си Георги.

Майката от Сандански, обвинена в убийството на децата си, спечели дело срещу бащата

„Не съм съгласен с решението на съда. Ограничителна заповед за какво - аз просто нямам идея. Мислите ли, че искам да я виждам. Не съм упражнявал какъвто и да е вид психически или физически тормоз над тази жена по никакъв повод. Какви са доказателствата за този психически тормоз. Защото той е спрямо мен, а не нея”, беше позицията на Георги Трайков.

„Тя е депозирала молбата за ограничителна заповед в съда на 8-и октомври. Полицията подава сигнала на прокуратурата два месеца след това. Моето мнение е, че полицията не е искала да има сигнали срещу Георги до първото дело за домашно насилие на 3-и ноември. Георги твърди, има го и на записи, които намерих в компютъра на сестра ми, че е с протекции в полицията”, коментира братът на Кристина Илиян Дунчев.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори семейството на Кристина, обвинена в убийството на децата си

Дунчев призова служебният вътрешен министър да насочи вниманието си към ръководството на полицията в Сандански.

„Казвам ръководството, защото от тях е зависело колко бързо ще стигне сигналът за заканите за убийство, за домашното насилие до съда”, обясни той.

Братът на Кристина посочи, че има записи с „психически инквизиции”. „Той ѝ е засичал с телефона си за колко секунди ходи до тоалетната и колко време прекарва там. Обсъждали са си как я е удрял по време на първата ѝ бременност и как и е блъскал главата в парното”, добави още Дунчев. 

Настаняват в психиатрия майката от Сандански, обвинена в убийството на децата си

Той каза, че последно се е чул със сестра си вчера след новината за решението на съда. „Не можа да повярва, започна да плаче. Просто ми каза: „Направи всичко възможно жена да не изпитва това, което аз изпитвах”, добави братът на Кристина.