СГП се самосезира

Скандалът с подслушването на политици се разраства. Служебният министър председател Стефан Янев също е бил сред подслушваните. Това потвърди за NOVA  вътрешният министър Бойко Рашков. Започнала е вътрешна проверка на дейността на спецслужбите и МВР, а Рашков е снел доверието си от директора на Вътрешна сигурност в министерството. В същото време прокуратурата нареди спешна проверка на звеното за контрол над СРС-тата. А силовият вицепремиер контрира, че държавното обвинение не може да нарежда на независим орган.

НОВИ ОБВИНЕНИЯ: Подслушвани ли са политици в предизборната кампания?

Информацията за незаконно подслушване на политици не е нова. Подобни  сигнали имало периодично през годините. Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков  заяви пред NOVA, че има информация, че  политици са били подслушвани от две служби – ДАНС и Агенцията за технически операции. Шефовете на тези служби бяха сред хората излезли в отпуск – този на ДАНС Димитър Георгиев – в неплатен, до септември, който обаче прекъсна предсрочно. А шефът на  дирекция Технически операции – Цветан Китов е в редовен отпуск до днес.

Но имало ли е наистина  подслушване на политици по време на предизборната кампания за изборите на 4 април и защо – това тепърва ще проверява прокуратурата.

 

 

Припомняме, че вчера от „Демократична България” заявиха, че имат данни за незаконно подслушване на политици по време на предишната кампания за вота на 4-ти април.

Според тях 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Като атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК