Силовият министър и лидерът на ГЕРБ си отправиха задочни обвинения

Нова серия политически искри между служебния вътрешен министър Бойко Рашков и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред Българското национално радио Рашков обяви, че Борисов има абсолютен имунитет, защото „притежава главния прокурор”. Лидерът на ГЕРБ обяви, че служебното правителство изпълнява мръсни поръчки срещу ГЕРБ.

Напрежение и размяна на обвинения между Рашков и Борисов (ОБЗОР)

„Господин Борисов има абсолютен имунитет, защото той притежава главния прокурор. Защо, както нахлу г-н Гешев с 30-40 души в Президентството миналата година, не нахлу по същия начин в резиденцията на Борисов в „Бояна”. Там, където на снимките се виждат банкноти в евро и златни кюлчета, които трябваше да се изясни какво правят там и как са придобити”, попита Рашков.

 

 

„Вместо да изяснят този въпрос, с извършване поне на претърсване, не е задължително да е толкова шумно, както в Президентството, прокурорите в момента мълчат. Обмислям дали има смисъл, при тази прокуратура в нашата страна сега, да се подават подобни сигнали. След като прокуратурата, не без участието на главния прокурор, у нас е превърната в политическо оръжие”, обяви още силовият министър. 

Борисов: Служебното правителство се бие само с ГЕРБ (ВИДЕО)

„Цялата ми прогноза от последните месеци се потвърждава с пълна сила. Ние винаги след избори търсим партньори за управление и другите също са го правили. Защо сега не съставиха правителство? Защото са искали мръсните поръчки за ги свършат хора от средите на БСП и от кандидат-президента Румен Радев. Това правителство се бие само с ГЕРБ, не и с патриотите. Да сте чули нещо от тях за ДПС или БСП, за „Да, България“? Те също са били в управлението. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия - ГЕРБ”, категоричен е Борисов. 

„Цялата сглобка е била, за да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Това няма нищо общо с Конституцията и какво трябва да прави служебното правителство”, смята още бившият премиер.