Те са готови да изпият хапче за целта

Около 33% от американците са готови да изпият хапче, което ще ги направи безсмъртни, сочи проучване на Тексаския университет, цитирано от изданието „Дейли мейл”.

В допитването са взели участие 911 американци. Мъжете имат по-голямо желание от жените да бъдат безсмъртни, сочат данните.

Участниците трябвало да отговорят дали са готови да се подложат на терапия, която би могла да удължи значително живота им - да изпият хапче, което е разработено от лекари.

42% от анкетираните американци отхвърлят предложението за хапче за безсмъртие, а 25% са колебливи в отговора си.

Участниците в допитването били разделени на три групи според възрастта им - млади хора между 18 г. и 29 г., хора до 72 г., и такива, чиято средна възраст е 88 г.

Всички те дали близки отговори на повечето въпроси. На въпрос дали искат да бъдат замразени отговорите на участниците от различните възрастови групи се различавали. 32% от тези в средната възрастова група изразили желание да бъдат замразени, а сред най-възрастните - едва 24%. Различава се и възрастта, на която искат да бъдат замразени. По-младите искат да останат завинаги на 23 г., а по-възрастните - на 42 г.

Източник: БТА