Местният район е рай за тях

Улиците на Мешених, един от кварталите на германския град Кьолн, са буквално превзети от плъхове. Вината за инвазията е и на самите жители, много от които изхвърлят боклук и хранителни отпадъци директно от прозорците си. В района живеят представители на около 60 националности - и не всички от тях говорят немски, коментират в редакцията на германския национален ежедневник Die Welt.

„Просто се разхождате по улиците и виждате стотици плъхове, от които жителите на многоетажните комплекси просто изтръпнат. Лошата новина е, че те се разпространяват все повече и повече. И жителите не са съвсем невинни в тази ситуация, защото за мнозина, очевидно хвърлянето на боклука на улицата се е превърнало в рутинна дейност и това, разбира се, привлича плъховете“, обяснява изданието.

За плъховете има богато угощение. Местният район на Кьолн е рай за тях – дори и детската площадка, където много родители отдавна не пускат децата си да играят заради страх да не бъдат ухапани от гризачите.

Представители на около 60 националности живеят в района и повечето от тях са социално слаби. През годините всички социални и образователни проекти се провалиха. Градските власти са ограничени в действията си, тъй като 1200 апартамента са частна собственост.

Източник: Агенция "Фокус"