Демонстрацията e в подкрепа на доц. Петър Атанасов и целия персонал от COVID-отделенията

Пациенти, лекувани от COVID-19 в „Пирогов”, протестираха днес в защита на лекарите от болницата. Здравните власти съобщиха, че проверяват лечебното заведение за фалшиви хоспитализации и пациенти фантоми. Проверява се за хора, които първо са били приети с COVID, а после – повторно хоспитализирани по други клинични пътеки.

Проверката в „Пирогов” продължава

Шефът на COVID-отделението доц. Петър Атанасов преди дни заяви, че става дума за лечение на хора с пост-COVID синдром и отрече категорично да има пациенти фантоми. В негова защита, както и на останалите медици в болницата, на протеста излязоха хора, които са били лекувани там. Той беше под наслов „Фантомите от „Пирогов”.

 

 

„Аз попаднах в „Пирогов” на 3 март. Бях приет в много тежко състояние. Не съм фантом, нито дух, благодарение на доц. Атанасов и екипа му. Бях в интензивно отделение 10 дни – на кислород. На 15-ия ден ме изписаха в много добро състояние. Между 30-40 ден трябва да се явим на контролен преглед. При мен се установи, че имам проблеми с черния дроб”, разказа един от протестиращите пациенти.

 

 

Те разказаха, че от Здравната каса са търсили голяма част от лекуваните в „Пирогов”. На тях им е бил зададен въпросът дали са имали цироза в последен стадий.  

Подробности гледайте във видеата.