Той бе заловен да шофира пиян и дрогиран в началото на миналата година в Банско

Окръжният съд в Благоевград измени присъдата на Районен съд - Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, наложена на актьора Явор Бахаров, съобщиха от съда в Благоевград.

Явор Бахаров обжалва присъдата си

През октомври 2020 година той беше осъден на една година "лишаване от свобода" на заседание на съда в Разлог, след като през февруари същата година е задържан заради шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Днес Окръжен съд - Благоевград е постановил условна присъда с изпитателен срок от четири години.

Тричленен състав на Окръжния съд е преценил, че по отношение на подсъдимия актьор е налично основание за приложение на условно осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания, съобщават още от съда. Пред въззивния съд прокуратурата също е пледирала за условно осъждане, което е прието за основателно.

Осъдиха на затвор актьора Явор Бахаров

Срокът на условната присъда е в средния размер, предвиден от закона, а според съдебния състав продължителността ще изиграе положителна роля върху нагласите на подсъдимия да спазва закона, допълват от Окръжен съд - Благоевград. На Явор Бахаров е наложено наказание и от "задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от една година.
Решението на Окръжен съд - Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване, посочват от съда.

Източник: БТА