Част от хората не били в страната

„798 души са подали заявления за гласуване в подвижни секции в селата Стамболово и Минерална баня. Част от тях обаче не се намират на територията на страната и няма как да са пуснали въпросните заявления". Това съобщиха на брифинг от МВР-Хасково.

Към 239 от тях са приложение решения на ТЕЛК или НЕЛК. Има данни за извършено престъпление, но към момента няма арестувани.

„Други заявления са с някакви медицински бележки, които не отговарят на изискванията, без ТЕЛК. Има и лица, които са с такива заболявания, които им позволяват да гласуват нормално в секциите“, посочи още директорът на областната дирекция на МВР.

АКЦИЯ "КУПЕН ВОТ": Разпити и арести в цялата страна пет дни преди изборите (ОБЗОР)

Според органите на реда идеята била заради въпросните заявления да бъдат осигурени хартиени бюлетини, които са по-лесни за манипулация.

 

 

При проверките на органите на реда са открити и маркирани хартиени бюлетини в къща в Харманлийско. Извършени са проверки на два адреса - в село Рогозиново и Болярски извор. Намерени са и списъци с имена на хора. Органите на реда имали информация, че лицата, които ги съхранявали, са се занимавали с престъпна дейност.

"Иззети са и други вещи и книги, които са много много интересни на държавата", заявиха още от МВР-Хасково.

Репортер: Димитър Иванов