Здравното министерство е изпратило документи на КПКОНПИ

Министерството на здравеопазването предостави на КПКОНПИ изискани документи във връзка със сигнал за оказан натиск от страна на бившия зам.-министър на здравеопазването Жени Начева спрямо бившия управител на „Бул Био-НЦЗПБ“.

Според бившия директор на държавното дружество „Бул Био“ през 2018  г., в качеството си на зам.-министър на здравеопазването, Жени Начева е упражнила натиск върху него да сключи договор с конкретна адвокатска кантора за съдействие по прекратяване на международен договор на стойност 350 000 евро, въпреки че към този момент дружеството има сключен договор с друго адвокатско дружество, чиято стойност е 40 хил. лв.

Сигнал за оказания натиск е подаден в КПКОНПИ, като председателят на комисията изиска от МЗ оригинали на документите по случая, като последните му бяха предоставени. Оригиналът на въпросния договор и регистърът на договорите в „Бул Био-НЦЗПБ“ обаче липсват, което означава, че никой в дружеството не е наясно дали в даден момент няма да се появят нови задължения към въпросната фирма, обясняват от здравното министерство.