"Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили", посочи зам.-председателят на партията

„Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантрата „Далеч ДПС”. ДПС не е участник в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана и срещата продължи 30-40 минути”. Това заяви в студиото на ”Здравей, България” зам.-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

ЧЕРВЕНА ЛАМПА: Втвърден тон на преговорите за правителство (ОБЗОР)

По думите му партията е била поканена на една-единствена среща, на която от „Има такъв народ” са заявили, че разговорите с ДПС се водят в духа на парламентаризма. „На нас ни беше казано, че не искат подкрепата ни, макар да ни запознаха с приоритетите си. Ние отвърнахме: Щом не искате подкрепа, няма да я получите. Казахме, че целта ни е възстановяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на преговорите и да видим състава на правителството. Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили. Огромно значение има обаче и персоналният състав”, заяви Цонев.

Защо Иво Прокопиев написа публично писмо до председателя на ДПС

"Не искаме да виждаме дългата и  ръка на задкулисния играч Иво Прокопиев", подчерта депутатът от ДПС. Той е категоричен, че двама от министрите в служебното правителство – на икономиката и на финансите, са негови назначения и изпълняват неговата политика. "Ние това ще го докажем", заяви Цонев и допълни: "Тук лъсва целия модел на това задкулисие, срещу което ние искаме да се борим и последните 25 години трови демократичните процеси в България".

Повече гледайте във видеото

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК