Този спорт набира все по-голяма популярност у нас

Български състезател по стрийт фитнес, който си изпусна самолета до Полша, където се провеждало международно състезание в този спорт, се наложи да шофира 24 часа нон-стоп, за да стигне навреме и накрая да го спечели.

Дани Христов дълги години се занимава професионално със спортна гимнастика, но заради тежка травма се налага да се откаже. Въпреки това той не се отказва и намира новата си страст, като започва да се занимава със стрийт фитнес.

Пол денсът става все по-популярен спорт у нас

„Винаги съм харесвал натуралното изграждане на тялото и намерих нещо различно в този спорт. Тъй като се казва категорията ми фрийстайл, тя е свободна, съответно можеш да правиш каквото решиш в нея и някак си това ми допадна и да изградя собственото си тяло със собственото си тегло е нещо много важно за мен”, споделя стрийт фитнес атлетът Дани Христов.

Дани смята, че тренировките на лостове са много по- ефективни, ако гледаме в дългосрочен план.

С ТАНЦ КЪМ ВЪРХА: Емили и Деян Влайкови станаха шампиони на България за осми път

“Разликата между фитнеса и стрийт фитнеса е, че във фитнеса използваш други тежести, а не собственото си тяло, съответно не изграждаш толкова чиста мускулатура, ами повече трупаш килограми. Tук може би e по релефна мускулатурата -  колкото по- бавно изграждаш нещо толкова то по-дълго се запаметява”, разказва спортистът.

Повече гледайте във видеото.