Гледайте фантастичния приключенски екшън, за едноименния, създаден по комикси герой, тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.

Екшънът „Железният човек" е адаптация по легендарния комикс на Marvel, а Робърт Дауни Джуниър влиза в ролята на милиардера индустриалец и изобретател Тони Старк. Филмът е наситен с множество добри специални ефекти, много екшън и интересни комиксови герои.

Първоначалната идея е типична за комиксите: милионерът Тони Старк, който прави пари от производството на ултрамодерно оръжие, променя начина си на мислене, едва когато е поставен пред сериозна опасност. Тони е отвлечен и принуден да изработи оръжие за масово унищожение. Поставен под заплаха за живота си, той си дава сметка как в действителност се използва продукцията на неговите фабрики и използва своята гениалност и създава високотехнологичен костюм-броня, който му помага да се спаси.

Публична тайна е, че за прототип на образа на Тони Старк е послужил медийния магнат Хауърд Хюз. Във филма ролята се изпълнява от Робърт Дауни-син, който освен чудесен актьор е и много добър избор, предвид личния му имидж на лошо момче.  Актьорът признава, че се настройва за ролята си от дълго време, изучавайки образа на американския изобретател и милиардер Илон Мъск, основател и собственик на Tesla Motors и SpaceX. Режисурата на блокбастъра е поверена на майсторът на съспенс Джон Фавро, който избира Калифорния за място за снимките, като цели да направи известно разграничаване на „Железният човек“ от други филми за супергерои, които обикновено се снимат в Ню Йорк. В главните роли зрителите ще имат възможност да видят носителката на „Оскар“ Гуинет Полтроу ("Влюбеният Шекспир") и Джеф Бриджис ("Големият Лебовски").

Ще успее ли героят да разкрие опасния заговор, който заплашва да дестабилизира световния ред и ще спаси ли света от унищожение?

Не пропускайте кулминацията на екшъна „Железният човек“ тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.