Вижте какво още каза Димитър Стоянов пред Евгений Генчев

В най-мащабното проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти - Досиетата „Пандора” се появи информация за финансовите тайни на световния елит - политици и милиардери от цял свят, собственици на офшорни фирми. Излязоха и две български имена на политици – Делян Пеевски и Николай Младенов. Президентът Румен Радев също се намеси с позиция и призова българските служби да не оставят неразкрити кутии на Пандора.

Трусовете около досиетата “Пандора” у нас продължават (ОБЗОР)

Тази седмица в рубриката „Срещу течението" Евгений Генчев разговаря с Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от bird.bg, които са българските партньори в разследването, както и с разследващия журналист Йово Николов. 

„Очаква се утре да излезе нова информация за България. Този път ще става въпрос за огромни финансови потоци. Където има пари, обикновено има власт. Където има власт, има и политици. Вероятно големият трус тепърва предстои. Възможно е да излязат нови имена на политици”, обяви Евгений Генчев в студиото на „На фокус с Лора Крумова”, след разговора си с разследващите журналисти от bird.bg.

„СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО”: Десислава Иванчева и Биляна Петрова на мястото, на което загубиха свободата си

„Това разследване е истински пример за качествена журналистика. Тук не се бърза, търси се валидиране на доказателствата. По стандартите на добрата журналистика се търси и коментар на засегнатите страни”, каза Димитър Стоянов.

„Най-интересното тепърва предстои. В момента работим по казус, в който пряко излизат имена на политици”, посочи още той.

Повече по темата гледайте във видеото.