Според разследването момчето е застреляно с огнестрелно оръжие

До два месеца Врачанският окръжен съд ще се произнесе по делото за смъртта на 8-годишно дете в Мездра. Случаят е от януари. Разследването още тогава събра достатъчно доказателства, че момчето е било застреляно с огнестрелно оръжие.

В ТЪРСЕНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТ: След убийството на дете в Мездра

Задържан беше бащата на приятеля му, който държал незаконно четири огнестрелни оръжия. С едно от тях е било простреляно 8-годишното момче. Още в началото на лятото съдът в Мездра постанови 6 години лишаване от свобода за мъжа. Сега обаче и той, и близките на убитото дете обжалват.

„По делото нещата са изяснени. Фактологията и доказателствата са на лице за една преценка обективна, честна и справедлива”, това казва дядото на детето Тома Томов.

Близките на убитото в Мездра момче ще обжалват присъдата

Прокуратурата не протестира, защото срокът от 6 години е максимално допустимият по закон.

„Очакваме становището на съда. В една спокойна обстановка казахме каквото намираме за нужно. Такава беше позицията и на другата страна. Нямаше нападки, а разум”, заяви адвокатът на подсъдимия - Явор Нотев.

ИНЦИДЕНТЪТ В МЕЗДРА: Делото за смъртта на 8-годишно дете тръгва по същество

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.