Разследването доказа, че момченцето е убито с ловна пушка

5 месеца след като 8-годишно дете беше застреляно с пушка в Mездра, вече има осъдителна присъда. Случаят от 8 януари потресе цяла България. Детето беше намерено мъртво с дълбока прострелна рана пред портата на съседска къща, в която отишло да си играе със свой приятел.

6 години затвор за обвинения за смъртта на детето в Мездра

Разследването доказа, че момченцето е убито с ловна пушка, която бащата на другото дете съхранявал по неправилен начин в дома си. Самият той призна вината си в съда и поиска съкратено производство още в първото заседание по делото.

Така присъдата от 9 години лишаване от свобода беше редуцирана на 6, които мъжът ще трябва да излежи при общ режим и да плати на родителите 400 хиляди лева. Присъдата обаче може да бъде обжалвана от опечалените.

„Прокуратурата и съдът приеха случая като сериозен. Те направиха всичко възможно според процеса. Последните години в България съдът запази своя човешки образ. Аз не съм пристрастен, защото виждам нещата от всички страни. Съдът остана като малък остров в един океан от безобразия”, казва дядото на убитото момче Тома Томов.

Той добавя, че присъдата ще бъде обжалвана, защото „случаят е извън всякакви норми на Наказателния кодекс”.

„Особената жестокост, която последва след убийството на детето, е безпрецедентна. Опитано е да се инсценира нещо друго”, добавя дядото.

Повече по темата гледайте във видеото