На събитието ще присъства и министърът на икономиката Даниела Везиева

В Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в  отваря врати модерно оборудван „Център за технологии в креативните индустрии“, изграден по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Официалното откриване ще бъде в петък от министъра на икономиката Даниела Везиева.

В годината, в която гимназията чества златните 125 години от създаването си, с откриването на Центъра се предоставя възможност на ученици и учители да учат и творят в учебна среда от ново поколение, заявяват от училището. STEM центърът комбинира обучителни пространства и кабинети, оборудвани и обзаведени с функционална концепция от гледна точка на физическа среда, методи и форми на обучение, техника.

Обучението със софтуер и иновативни  технологии, насочени към STEM дисциплините, насърчава екипната работа и ученето чрез практика. Оборудвана е виртуална лаборатория с работни станции за 3D моделиране чрез стереоскопична проекция. Работните станции работят в комбинация с програмен продукт CAD/CАМ, който се използва от учениците и учителите в гимназията при разработване и прототипиране на различни 3D модели и дизайни.

Промяната в технологичната учебна инфраструктура предоставя възможност за работа с различно учебно съдържание, насочено към проектно-базирани дейности.

Новият STEM център вече е място за учене чрез експерименти,  откривателство, самостоятелно проучване, групови проекти,  формиране на ключови професионални умения, се казва в прессъобщението. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.