Отличията връчи българският еврокомисар с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж" Мария Габриел

Ясни са победителите в ежегодния конкурс „Кмет на годината”. Той се провежда за девета поредна година от Kmeta.bg. Чрез конкурса хората дават оценка за работата на местната власт. Тази година в категорията „Кмет на годината” печелят трима – кметът на Враца Калин Каменов, на Несебър Николай Димитров и на Божурище Георги Димов.

Българският еврокомисар с ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж" Мария Габриел връчи голямото отличие.

„Днешната награда отправя много силни три послания. Това е заслуга за вас, когато имаш екип и идея да направиш мястото по-добро. Моето послание е да продължите с иноваторския дух – да продължите да превръщате предизвикателствата и трудностите във възможности за равитие. Моето послание е и за по-добро бъдеще – България да бъде динамична и активна”, каза Мария Габриел, цитирана от сайта.

За малка община наградата „Кмет на годината” отиде при Божурище и бе получена от кмета Георги Димов.

„Изключително горд и благодарен съм от факта, че за пореден път моите съграждани от община Божурище отправят своята подкрепа към мен и моя екип. Без тях нямаше как да бъда тук при вас. Благодаря от сърце! Отправям благодарности и към разумните и милеещи общински съветници, тъй като и без тях нямаше да сме тук. В тежките времена добротата ще допринесе да бъдем щастливи и да се развиваме към по-добро”, сподели Георги Димов.

За средна община наградата „Кмет на годината” отиде при Несебър. От името на общината и кмета Николай Димитров отличието получи Юми Реджеб. Тя се извини от името на кмета, който не може да присъства на церемонията и благодари на организатора и всички, които са гласували.

За голяма община наградата „Кмет на годината” отиде при Враца и бе получена от кмета Калин Каменов.

„В най-трудната година за българските общини тази награда е много висока оценка за българските общини. Българските граждани оценяват работещите хора, а тази награда е точно за това”, посочи той.

Каменов благодари на всички хора, които са гласували за него и неговия екип, на жителите на общината и за подкрепата от правителството, която са получавали през последните години.

Ето победителите и в останалите категории в конкурса:

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ“: Перник – Станислав Владимиров;  Елин Пелин – доц. д-р инж. Ивайло Симеонов; Чавдар – Григор Даулов.

КАТЕГОРИЯ „ГРАДСКА СРЕДА“: Ямбол – Валентин Ревански; Първомай – Николай Митков ; Сливница – Васко Стоилков.

КАТЕГОРИЯ „SMART CITY“: Плевен – Георг Спартански; Силистра – д-р Юлиян Найденов; Созопол – Тихомир Янакиев.

КАТЕГОРИЯ „ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА“: Стара Загора – Живко Тодоров; Карлово –д-р Емил Кабаиванов; Трявна – Силвия Кръстева.

КАТЕГОРИЯ „ЗЕЛЕНА ОБЩИНА”: Габрово – Таня Христова; Троян – Донка Михайлова; Долна Баня – Владимир Джамбазов.

КАТЕГОРИЯ „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ“: Асеновград – д-р Христо Грудев; Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев; Бяла – инж. Пеньо Ненов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.