Карантини са наложени на част от населението на северните провинции

Китайските власти наложиха днес карантини на част от населението на северните провинции заради нов скок в случаите на COVID-19 - стотина дни преди зимните Олимпийски игри в Пекин, предаде Франс прес.

Днес Китай съобщи за 39 нови случая, повечето предизвикани от пътуванията на група заразени туристи.

Открито наскоро епидемично огнище в северния регион Вътрешна Монголия е виновно за над сто случая, установени от миналата седмица до днес.

Китайските власти, водещи политика на "нулева толерантност" спрямо вируса, реагираха бързо с рестрикции и кампании за масово тестване в засегнатите области.

Китай ограничава използването на изкопаеми горива

Пекинското кметство препоръча на жителите да избягват пътувания извън града, ако не са крайно необходими, също и масовите събирания.

Всеки пристигащ в столицата от региони с регистрирани случаи на COVID-19 трябва да представи негативен тест за новия патоген.

Полицията информира днес за три нови разследвания за предполагаеми нарушения на санитарните правила.

Новите случаи са открити предимно на Север, където 11 провинции започнаха масови тествания на населението.

Олимпийският огън пристигна в Китай за Зимната олимпиада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днес в окръг Еджин, Вътрешна Монголия, започна двуседмична карантина за около 35 000 местни жители.

В Ланчжоу, столица на северозападната провинция Гансу, спряха да се движат автобусите и такситата, затворени бяха част от туристическите обекти.

Властите обявиха, че се отменят насрочените за неделя организирани екскурзии в пет зони, където са открити случаи на COVID-19, включително Пекин. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА