Това е чудовищно голяма сума, коментира кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС

Нелепи са обвиненията на Асен Василев за откраднати 8 милиарда лева от държавата. Това каза в ефира на „Твоят ден” Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС по повод обвиненията от съпредседателя на „Продължаваме промяната”.

„Асен Василев и Кирил Петков бяха 3 месеца в политиката - единият - министър на финансите, другият - на икономиката. Имаха данните, можеха да ги изкарат тогава, а не сега постфактум. 8 милиарда са чудовищна сума. Такива пари не са били планирали за магистрали и язовири, а какво остава да са били откраднати. Това са приказки за наивници”, обясни още кандидатът за депутат.

От „Продължаваме промяната” обещаха позитивна кампания

Вчерашните обвинения на ПП бяха съпроводени с покана за дебат от страна на Василев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Чолаков коментира, че единственият дебат, който може да се случи, е между Василев и Делян Добрев в Хасково.

Асен Василев: ГЕРБ заплашва хора, че ако не гласуват за тях, ще бъдат уволнени

„Асен Василев е прекалено малък, за да участва на дебат с Борисов. Момчетата от „Продължаваме промяната” са арогантни. Нека да си в политиката 12 години, да си бил министър-председател и тогава можеш да искаш дебат”, добави то.

Помолен да коментира действията на здравния министър Стойчо Кацаров и сезирането на прокуратурата по повод изказване на Бойко Борисов за ваксините, Чолаков коментира, че Кацаров има по-сериозни проблеми на този етап.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.