Българската аудитория се доверява на сутрешните актуални предавания и централната емисия новини на NOVA

„Игри на волята: България“ е категоричният избор на зрителите в активна възраст (18-49 г.) сред развлекателните формати в България през октомври. Със среден рейтинг от 12,4%, екстремното риалити на NOVA се позиционира като най-гледаното предаване в българския ефир през изминалия месец. Регистрираният аудиторен дял на „Игри на Волята: България“ e 35,4%, като този резултат е с 37% повече от постигнатото от втората по гледаемост телевизия в страната по същото време.

Силният зрителски интерес към сериалите на NOVA  „Пътят на честта“, „Братя“ и „All Inclusive“, както и към развлекателните предавания през уикенда „Маскираният певец“ и „Забраненото шоу на Рачков“, се запазва.

Освен с добрите резултати и впечатляващото разнообразие от формати и сериали в праймтайм, месец октомври се отличава и с пълната доминация на NOVA сред сутрешните актуални предавания и централните емисии новини.

Традиционно зрителите започват делничните дни в компанията на силния журналистически тандем Мирослава Иванова и Виктор Николаев в „Здравей, България“, а  през уикенда техният избор е „Събуди се“ с водеща Марина Цекова.  Пийпълметричните данни показват, че телевизионната аудитория се доверява на Новините на NOVA, представени от Ани Салич и Николай Дойнов и Даниела Тренчева и Христо Калоферов. Те са предпочитан източник на информация за 32,7% от зрителите в активна възраст.