Страната е първата в ЕС, която тази есен отново въведе локдаун

Премиерът на Латвия днес позволи на компаниите да уволняват служители, които отказват да се ваксинират срещу Ковид-19 или да преминат в дистансционен режим на работа, предаде Ройтерс. Близо 61 процента от пълнолетните граждани на страната са напълно ваксинирани, което е под средното за ЕС ниво от 75 процента.

В Австрия спират помощите на безработните, ако откажат ваксина срещу COVID-19

Страната е първата в ЕС, която тази есен отново въведе локдаун с увеличаването на случаите. Властите бяха принудени дори да поискат медицинска помощ от други страни от Общността заради претоварените до краен предел болници.

3000 медици във Франция остават без работа заради задължителния здравен сертификат

Новите правила позволяват на компаниите да отстранят от работа служители, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса или (където това е възможно) да работят дистанционно. Те могат да бъдат уволнени, ако не се ваксинират до три месеца след отстраняването. Предвидени са изключения по медицински причини. Правилата ще влязат в сила от 15 ноември, когато локдаунът в Латвия приключва.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА