Проблеми имаше и в други населени места в областта

Проблем с машинното гласуване във Великотърновска област. В няколко населени места в областта секции преминаха на хартиен вот.

В една от изборните секции в Горна Оряховица изборният ден закъсня с час и половина заради проблем с машината, но до струпване на хора не се стигна. "Всичко протича нормално. Дори пред други секции има повече хора. Екипът е страхотен и работи много добре. И сме усмихнати и нищо не може да ни уплаши", заяви Милка Тодорова – председател на СИК в Горна Оряховица.

 

 

До обед две машини във Велико Търново също излязоха от строя, но в секциите имаше второ устройство и вотът продължи. В село Драганово обаче в ранният следобед гласуването спря заради проблем с машината. Спря машината и в едно от училищата в центъра на старопрестолния град.

 

 

"Проблемът е, че като се гласува при двете листчета, едното не излизаше или излизаше наполовина. Сменяхме ролката. Правеха проби, за да отстранят проблема, но не се получи", обясни Венцислав Георгиев – председател на СИК в село Драганово.

Нормално започна изборният ден за подвижните секции във Велико Търново. Над 70 карантинирани и трудно подвижни хора са подали заявление да гласуват.

Гласуването в подвижните секции е с бюлетини."Не е лесно подвижна секция да бъде организирана. Самите хора са объркани, къде и как да поставят бюлетините. Трудно е, но ще се справим", категорична е Кинка Йовчева – председател на подвижна секция.

Над 209 хиляди са имащите право на глас във великотърновска област. Изборът е между 220 кандидати за народни представители, а квотата е от 8 места. Към 11 часа избирателната активност е едва 9%, с 5% по-малко от предишните парламентарни избори и 20% от предишните президентски избори.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.