За представителите на 18 СИК поведението на дамата остава необяснено

Жена сдъвка и глътна разписката от своя вот, вместо да я пусне в урната, разказаха от 18-а секционна комисия във Френската гимназия в София в 24-и многомандатен избирателен район.

„Жената дойде в 09.00 ч. да гласува. Явно обаче не беше доволна от избора си. Искаше да й дам нова карта, с която да гласува. Обясних й, че няма как да стане. Взе си личната карта и побягна. Гонихме я до главния вход на училището. Тогава жената смачка и изяде бюлетината", разказа председателят на секцията Снежина Колева. По думите й това е безотговорно поведение. 

„Веднага се обадих на РИК и те ми казаха срещу името на дамата да напиша, че е глътнала и сдъвкала разписката. Как да отчета вечерта разписките? Когато се гласува с машина, трябва да се вземат двете разписки, има специална кутия за това. Не може повторно да се гласува. Законът не го позволява", коментира още председателят на СИК.

 

 

Репортер: Ирена Рашева 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.