Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни

Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември. Това се налага поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на COVID-19.

Всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите COVID-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 години са освободени от тест, информира посолството ни в Дъблин.

ВЛИЗАНЕТО В БЪЛГАРИЯ: Още държави попаднаха в червената зона (ЗАПОВЕД)

Проверки за съответствие на документите на пътуващите с настоящите изисквания ще бъдат извършвани от въздушните и морските превозвачи, както и на място при пристигане на пристанища и летища в страната.

Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни, след което ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС