Сигналът за това е подаден малко след 13 часа

Двама братя - близнаци предизвикаха взрив в апартамент в Пловдив. Оказа се, че са правели самоделни бомби за посрещането на новата година.  Единият е откаран в болница.

Бомбата избухва в апартамента на двама 46-годишни братя близнаци, докато единият от тях сам подготвял пиротехниката за празника. Минути след взрива за случилото се разказа другият брат - Запрян Лесев.

„Калиев перманганат и алуминиева пудра е изпуснато и гръмнало. Това е била сместа да пълни за Нова година като светило такова, нещо подобно на пиратки“, заяви Лесев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигналът за взрив и задимяването от апартамента е получен малко след 13 часа. На адреса се отзовават екипи на пожарната, полицията и спешна помощ. Раненият брат на Запрян е откаран в болница. Все още не е ясно какво точно е неговото състояние. 

Взрив в жилищен блок във Варна (ВИДЕО)

Съседите от входа се оплакват от системен тормоз с бомбички.

„Всяка Нова година момчетата си хвърлят по 100-150 бомби. Снощи хвърлиха само 7-8 за тренировка“, споделя жител на блока.

Щетите по апартамента след днешния взрив са сериозни. При взрива са били избити прозорците на апартамента. Има и материални щети по обзавеждането.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.