Мярката ще се гласува на второ четене

Бюджетът на държавата за тази година скара партиите в парламента. Опозицията обвини управляващите, че втори месец бавят внасянето му в Народното събрание. Работният ден за парламента започна със спора - Защо държавата все още няма приет бюджет?

„Да, безпрецедентно е на 20-и януари България да няма бюджет. Да не се окаже, колеги, че след Виденовата зима има Кировата зима”, заяви Десислава Атанасова от ПГ на ГЕРБ-СДС. А бившият здравен министър Костадин Ангелов допълни: „Време е да се събудите. Спите зимен сън за това, че общинските болници не могат да си платят тока”. Атака към властта заради липсата на бюджет дойде и от “Възраждане”.

 „Не, че нямахте време, нямахте желание. Точната дума е „цинизъм”. 2 месеца пропиляхте да се занимавате с това как да влиза опозицията от „Възраждане” в парламента”, каза Цончо Ганев от най-малобройната парламентарна група в НС.

В защита -  от управляващите прехвърлиха топката. Проект на бюджет нямало заради бившите управляващи. А от “Има такъв народ” призоваха дебатът за удължаването на бюджета от миналата година да премине по същество.

На финала депутатите приеха на първо четене реформата в Комисията за енергийно и водно регулиране.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.