Александър Тодоров поиска да си тръгне от НС, за да стане шеф на тотото

Депутатите отделиха над два часа за спорове около оставката на народния представител от „Има такъв народ” Александър Тодоров. Той поиска да си тръгне от парламента, след като беше предложен за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още в петък, от подадени документи в Търговския регистър, стана ясно, че Тодоров е изборът на спортния министър за нов шеф на тотализатора. Опозицията в лицето на ГЕРБ и ДПС атакува, че депутатът е подал декларация с невярно съдържание. Като не е декларирал пред Търговския регистър, че все още заема депутатска банка.

В защита - от „Има такъв народ“ обясниха, че на втората страница на въпросната декларация Александър Тодоров е признал, че е в конфликт на интереси и до 30 дни ще го отстрани.  Спорът завърши с приемане на оставката му.

„Значи един път министър-председателят подписва декларация с невярно съдържание - добре. Втори път сега - декларация с невярно съдържание. Колеги, какво става”, коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Първи пленарен ден с новите правила за достъп до сградата на НС

„Колеги, с една невярна декларация - днес шеф на тотото, утре министър-председател на Република България. Да му бяхте казали: „приятелю, изчакай един ден, няма проблем, не бързай за следващия тираж, едната шестица ще изтървем“, добави Хамид Хамид от ДПС.

„Не е нарушен законът. Проблемът тук е тотото като част от порочния модел на ГЕРБ, който е прогнил и пропил цялата държавна администрация и всички структури. В момента тече „изчегъртане” на ГЕРБ”, смята Тошко Йорданов от ИТН.

Пред смяната на ръководството на  спортния тотализатор има и други пречки.  Вчера Софийският градски съд спря временно вписването му. Причината са жалби от предишното ръководство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.