Министърът на отбраната представя доклад по темата пред МС

Кабинетът „Петков” ще обсъди и одобри национална позиция около напрежението между НАТО и Русия. Очаква се да бъдат набелязани мерки за укрепване на системата за сигурност на България. 

Премиерът обяви, че ще бъде разгледан докладът на министъра на отбраната за напрежението НАТО-Руската федерация. Стефан Янев ще представи и част от заключенията, направени по време на Съвета за сигурността във вторник. Ще се реши коя част е секретна и коя може да бъде представена пред НС, обясни Петков.

„Искам да благодаря на министъра на отбраната, че предлага детайлен и бърз доклад за българската позиция, която защитава изцяло националния ни интерес”, заяви Петков.

Той благодари и на министрите, които участваха на срещата с РС Македония.

„Постигнатият прогрес е осезаем. По съвсем различен и конструктивен тон се проведе срещата от това, което е било в предишни години. Вярвам, че това ще е първа крачка от един сравнително дълъг път, но с обозрими резултати”, заяви Петков. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.