Премиерът разкри за какво са говорили

Премиерът Кирил Петков и депутатът от ДПС Делян Пеевски размениха реплики в пленарната зала в петък. Двамата са коментирали „златните паспорти”, потвърдиха лично министър-председателят и пресцентърът на Движението.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Това, което аз казах, например, по темата за „златните паспорти”. Вярвайте ми, ние като коалиция внесохме този законопроект. Изцяло сме „за” пълно разобличаване на паспортите. Тези схеми са недопустими. Този път изпълнителната власт ще бъде гласна и следяща”, обясни Петков.   

Снимка: БТА

От пресцентъра на ДПС обявиха, че пред Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на партията, премиерът е поел твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени „златни паспорти”. Петков обещал и да осигури подкрепата на мнозинството в парламента за приемането на законодателните предложения на Движението.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.