Ще бъде организиран транспорт, увери премиерът

„Българските институции работят рамо до рамо. Ние изготвяме ясни планове. Приоритет номер 1 е извеждането на българите от Украйна. Организираме сухопътен транспорт. С Министерството на туризма организираме бази и хотели, за да ги приемем",  каза премиерът Кирил Петков.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Правителството ще работи с МВР и ДАНС, за да може да се организира бързото обработване на данните на българите, за да може държавата ни да ги приеме. 

Радев: Търсим варианти, за да не спират доставките на петрол и храни

„Осъждаме остро действията на руската федерация. Това е недопустимо. България ще бъде партньор, който ще говори с един глас с ЕС и НАТО”, каза още министър-председателят.

И допълни, че в 20.00 ч. ще се срещне с европейските лидери за енергийна сигурност и киберсигурност в Брюксел.  „Няма директна заплаха за нас. България ще говори в един глас с патньорите ни от ЕС и НАТО – единството ни дава сила”, каза той.

Петков обяви, че страната ни ще открие три пункта за настаняване на български граждани, които са заявили желание за евакуация от Украйна. Досега 300 души са заявили такова. За организацията по извозването на хората ще отговаря министърът на транспорта у нас Николай Събев. Обмисля се и настаняване на украински граждани у нас ако се наложи, каза още министър-председателят. Той призова опозицията да бъде конструктивна, за да може днес в парламента да бъде приет Бюджет 2022.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.