Горят осем резервоара с гориво

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха днес петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород. Те са прекосили границата, летейки на малка височина, съобщи губернаторът на района Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА УДАРИТЕ ВИЖТЕ ТУК

​Гладков каза, че в резултат на нанесения удар е избухнал пожар, при който са пострадали двама работници. Някои части на града, който се намира близо до границата с Украйна, са били евакуирани, допълни той. Животът на пострадалите не е в опасност, уточни губернаторът.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Руските сили се прегрупират, за да засилят атаките си на изток

По информация на ТАСС пожарът обхванал осем резервоара с гориво. „Съществува опасност от по-нататъшно разпространение на пожара”, е заявил източник от службата за спешна помощ пред агенцията.

Според него на територията на петролното депо има общо 27 резервоара, 14 от които са с вместимост 2000 куб. м. Екип от 170 души бе изпратен на мястото в опит огънят да бъде овладян.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, ТАСС