Мондиалът ще започне на 21 ноември 2022г.

Всички футболни фенове са в приповдигнато настроение и очакване за Световното първенство по футбол, което ще започне на 21 ноември 2022 в Катар.

Кога ще бъдат пуснати футболните комплектите за Световното първенство по футбол 2022 и кой голям спортен бранд ще подготвя футболни екипи за Световната купа 2022?

Puma ще обяви екипите на отборите като:

• домакин на 22 Май 2022

• гост на 29 Август 2022

Adidas ще обяви екипите на отборите като:

• домакин на 28 Май 2022

• гост на 3 Септември 2022

Nike ще обяви екипите на отборите като:

• домакин на 5 Юни 2022

• гост на 7 Септември 2022

Тези топ три футболни спортни марки обявиха датите на ФИФА за представяне на своите футболни екипи за Световното първенство по футбол Qatar 2022.

За разлика от всички предишни футболни световни първенства, Световното първенство в Катар се провежда през зимата в северното полукълбо. Ето защо Adidas, Nike и Puma пускат своите екипи по-късно от обикновено.

Eто цветовете на екипите на някои от официално класиралите се отбори:

Аржентина - adidas

Футболната фланелка на Аржентина като домакин, ще се произвежда от Adidas AFA 2022 World Cup и ще запази същите цветове като фланелката на Аржентина за Световното първенство 2010. Традиционно небесно синьо и бяло.

Цветовете на фланелка на Аржентина като гост ще са съчетание на два различни нюанса лилаво и бяло за логото и трите ивици на рамото.

Бразилия - Nike

Футболната фланелка на отбора на Бразилия като домакин е дизайн на Nike, като отхвърля класическото жълто и го заменя с ярко жълто, официално обявено като “Dynamic Yellow". Външният вид на цвета беше описан като "почти неоново жълто”, останалите цветове от екипа са “Green Spark” и “Paramount Blue”.

Футболната тениска на Бразилия като гост са съчетание на синя основа “Paramount Blue” със светлозелена за логото и останалите атрибути. Официалните цветове са "Paramount Blue/Dynamic Yellow/Green Spark".

Хърватска - Nike

Футболна фланелка на Хърватска като домакин е дизайн и произвоство на Nike, като съчетава само два основни цвята - бяло и синьо “Battle Blue”. Липсва червеното, използвано за известния дизайн на пулове.

Футболната тениската на Хърватия като гост за Световната купа 2022 има типичната цветова комбинация на отбора като гост и съчетава тъмно синьо с червени апликации.

Англия - Nike

Футболното джързи на Английнския национален отбор като домакин се произвежда от Nike и съчетава традиционния бял цвят за Англия, кот основен с небесно синьо и тъмно синьо - "White/Blue Fury/Blue Void". Това е цветова комбинация, която предизвиква асоциации и спомени от края на 90-те години.

Фланелката на Англия като гост е червена, комбинирана с тъмно и светло синьо за логото и дизайнерските елементи.

Франция - Nike

Футболната фланелка на Франция като домакин, отново е представена от Nike и съчетава основа на тъмно морско синьо с метално златно за лостаналите атрибути "Midnight Navy / Metallic Gold". Това е зашеметяваща и изключително стилна комбинация от цветове за световните шампиони по футбол 2018.

Фланелката на Франция като гост съчетава бяла основа с кралско синьо - "White & Game Royal".

Холандия - Nike

Футболната фланелка на Холандия като домакин се отличава с много различен нюанс на оранжево от предишните шорти, като домакин. Цвета на Холандия 2022 е "Laser Orange", което е жълто-оранжев цвят.

Фланелката на Холандия от Nike, като гост е в един основен цвят тъмно син "Deep Royal”, комбиниран с ярък акцентен червен цвят за логото "Habanero Red”.

Домакините на световното първенство по футбол в Катар 2022

Футболната асоциация на Qatar (QFA) e подписала договор за спонсорство на футболни тениски Nike.

Като част от сделката, Nike е обявен за изключителен спонсор и оторизиран доставчик на футболни екипи, включително и на националния отбор на Катар да носи логото на производителя на спортни облекла на официалните фланелки на отбора.

Катар е последният национален отбор, спонсориран от Nike и се присъединява към престижния списък, който вече включва Бразилия, Португалия и Холандия и др. Американският производител на спортни облекла е и официален спонсор на футболните клубове Манчестър Юнайтед, ФК Барселона и Арсенал.