Руският президент Путин нареди на силите си да не атакуват завода тази седмица, а да го държат под обсада

Украйна покани Русия на преговори близо до завода "Азовстал" в Мариупол, където украински бойци и цивилни все още се отбраняват в града, който до голяма степен е под контрола на Москва, съобщи Киев.

Разговорите в близост до огромния стоманодобивен завод ще представляват драматичен и символичен фон, тъй като обектът е последната крепост на украинските сили в стратегическото пристанище.

"Поканихме руснаците да проведат специален кръг от преговори на мястото, точно до стените на Азовстал", заяви Олексий Арестович, помощник на президента Володимир Зеленски.

По-рано през деня Киев призова за примирие в разрушения Мариупол за православния Великден, който се празнува и в Русия, и в Украйна.

Националистическият полк "Азов", който е в челните редици на сраженията с руските сили, потвърди, че в завода са блокирани и цивилни граждани.

Руският президент Владимир Путин нареди на силите си да не атакуват завода тази седмица, а вместо това да го държат под обсада.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС