Четирима американски демократи са се обърнали към YouTube, TikTok, Twitter и Facebook

Четирима американски демократи са изпратили официални искания до главните изпълнителни директори на YouTube, TikTok, Twitter и компанията майка на Facebook, Meta, с молба да "запазят и архивират съдържание", което може да бъде използвано като доказателство за руските военни престъпления в Украйна, съобщи БГНЕС, позовавайки се на NBC News.

Медията твърди, че разполага с копие от писмо до главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг, в което компанията му се насърчава да помогне, "докато правителството на САЩ и международните наблюдатели по правата на човека и отчетността разследват руските военни престъпления, престъпления срещу човечеството и други жестокости в Украйна".

Мъск: Ще възстановя акаунта на Тръмп в Twitter

Според NBC писмата са подписани от конгресмените Каролин Малоуни, Грегъри Микс, Стивън Линч и Уилям Кийтинг.

Ен Би Си казва, че те изрично са поискали от компаниите за социални медии "да маркират или отбелязват съдържанието като съдържащо потенциални доказателства за военни престъпления и други жестокости".

Отбелязва се, че YouTube, TikTok, Twitter и Facebook не са отговорили веднага на молбите им за коментар.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.