Предложенията са десетки, но консенсус има по 14 от тях

Коалиционен съвет решава тази вечер с какви мерки управляващите ще се борят с  кризата. Предложенията са десетки, но консенсус има по 14 от тях. Предвиждат се облекчения както за бизнеса, така и за гражданите. Същевременно, напрежението и противоречията в коалицията не утихват.

Към 23 ч. конкретни решения няма. Срещата на лидерите продължава вече няколко часа в сградата на Министерския съвет. Според предварителните заявки окончателно решение за това какъв точно ще е планът с антикризисни мерки няма да има тази вечер.

В понеделник от „Продължаваме Промяната” представиха свои 14 мерки и поканиха партиите при премиера Кирил Петков, за да ги обсъдят. От „Има такъв народ” обаче обявиха, че с тях никой не коментирал мерките и не знаят какви са изчисленията. Партията от своя страна е подготвила свой списък с 11 мерки.

БСП подкрепят исканията на „Продължаваме Промяната”. Има обаче неща, за които ще настояват - размерът на минималната работна заплата да се увеличи още от 1 юли. Предложения имат и от „Демократична България”.

Преди Коалиционния съвет прехвърчаха нови искри между ИТН и ПП. Чуха се обвинения от страна на партията на Слави Трифонов, че в сегашната власт има министър на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.